Fietstocht langs de Friese boerderij-types

Ontdekkingsreis langs de Friese boerderij-types

zaterdag 20 mei 2023 

Op zaterdag 20 mei a.s. organiseren Boerderijenstichting Fryslân en het Fries Landbouwmuseum een fietstocht met gids langs boerderijen in en rondom de oude Middelzee. Deze fietstocht wordt georganiseerd in het kader van de buitententoonstelling ‘Iconen van het platteland: historische boerderijen op weg naar de toekomst’. In deze tentoonstelling van het Boerderijenfonds wordt aandacht geschonken aan het verleden, heden en de toekomst van de historische boerderij in de context van het veranderende platteland.

Deze buitenexpositie staat tussen 18 mei – 14 juni op het terrein van het Fries Landbouwmuseum in Leeuwarden.

De start van de fietstocht is om 09:30 uur bij het Fries Landbouwmuseum. U krijgt bij aankomst eerst koffie met wat lekkers en een korte inleiding over de ontwikkeling van de boerderij. Daarna begint de fietstocht die u voert langs verschillenden types boerderijen en oude dorpen zoals Wurdum, Wergea, Reduzum, Jorwert en Mantgum en Boksum. Zo nu en dan is er een stop waarbij de gids een toelichting geeft over wat er te zien is.

Halverwege in Jorwert  is  een lunchstop gepland. Omstreeks 15:30 is de fietstocht afgelopen.

Datum:              zaterdag 20 mei
Tijdstip:             9:30
Aantal pers.:      max. 50 personen 
Prijs:                 € 11,50, dit is inclusief entree museum, koffie, inleiding en lunch
Afstand:             ca. 40 km.

 Reserveren voor de fietstocht kan hier. Zoek de juiste datum en schrijf u in! De fietsroute vindt u hier: Fietsroute_Web_publicatie.pdf

Voor meer informatie zie: https://landbouwmuseumfriesland.nl/Fietstocht-langs-de-Friese-boerderij-types

 

Indien het max. aantal deelnemers is bereikt dan kan men de fietstocht en de buitenexpositie tot en met 14 juni op eigen gelegenheid doen en bezoeken.

 

 

Gepubliceerd: donderdag 18 mei 2023

Overige nieuwsberichten